Penalizarea sau banarea de catre Google

Ce poate cauza banarea de catre Google?

1. Optimizarea onpage

Unii administratori pun text de aceeasi culoare cu pagina in care ascund foarte multe cuvinte cheie pentru a obtine un rank mai bun fara a afecta insa, imaginea site-ului. Aceste cuvinte nu sunt vazute de catre vizitatori decat daca selecteaza toata pagina, dar motoarele de cautare le vad.

O alta metoda este prin folosirea imaginilor sub denumiri in care insiruiesc foarte multe cuvinte cheie. Acest lucru este de asemenea observat de catre robotii motoarelor de cautare si duce imediat la penalizarea site-ului.

Unii administratori repeta cuvintele cheie in „meta tag-uri”. Acest lucru este ridicol pentru ca Google-ul nu foloseste meta tag-urile in clasamentul site-urilor.

Repetarea cuvintelor cheie in „title tag-uri” la fel duce la banarea site-ului. Title tag-ul este cuvantul care apare in bara de sus a browserului si reprezinta titlul paginii.

2. Optimizarea offpage

Singurele motive pentru care Google te va penaliza din cauza optimizarii offpage sunt trimiterile de pe site-ul tau catre vecini nedoriti cum ar fi:

– site-uri „link farm” (ferma de linkuri)

– site-uri penalizate de catre Google

Sa presupunem ca acum un an am inceput sa facem schimb de linkuri cu un site foarte bine cotat, cu page rank de 5. Intre timp acest site a inceput sa faca „back hat SEO” si a fost penalizat de catre Google. Daca noi inca mai avem linkuri care fac trimitere la site-ul lui, la randul nostru vom fi penalizati.

Cea mai buna metoda pentru evitarea unor astfel de evenimente este sa verificam periodic site-urile cu care facem schimb de linkuri si sa vedem daca nu cumva au fost penalizate sau daca nu fac „black hat SEO” si urmeaza a fi penalizate.